top of page
logo-03.png

'Het deel kan nooit gezond zijn tenzij het geheel gezond is…de grote fout die men tegenwoordig maakt bij het behandelen van het menselijk lichaam…is dat men het lichaam van de ziel scheidt.' - Plato (400 v Chr)

top

Holistische therapie

Holistische therapie

Holistisch staat voor geheel en allesomvattend. Het uitgangspunt bij holistische therapie is dat alles met elkaar in verbinding staat. Centraal staan de vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen), energetisch (vanuit energetisch oogpunt, chakraleer e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

 

Balans 

Doordat alles met elkaar in verbinding staat heeft een verstoring binnen het ene niveau direct impact op de andere niveaus. Je raakt dan uit balans en er kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld op:
- Fysiek niveau: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid, burn-out, overgevoeligheid, chronische aandoeningen.
- Mentaal niveau: depressie, angst, burn-out, negatieve gedachten, piekeren.
- Emotioneel niveau: angst, relatieproblemen, moeheid, lusteloosheid, onzekerheid, traumatische ervaringen.
- Spiritueel/energetisch niveau: energieverlies, hooggevoeligheid (HSP), levensvragen, behoefte aan bewustwording.

Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel ik dus niet enkel de klacht, maar ook de oorzaak ervan. En die oorzaak is vaak niet direct aanwijsbaar. Zo kan het zijn dat fysieke klachten ontstaan doordat je bepaalde emoties al tijden onderdrukt. Of je bent al tijden moe, doordat je bijvoorbeeld alles perfect wilt doen. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw klachten.

 

Er worden dus niet slechts symptomen behandeld, maar we zoeken samen naar de diepere oorzaak van de klachten. Het verkrijgen van inzicht is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Door het verkrijgen van inzichten en gelijktijdig behandelen, wordt jouw zelfgenezend vermogen gestimuleerd, waardoor jouw balans weer wordt hersteld. Lichaam, ziel en geest komen in evenwicht; met andere woorden, de vijf holistische niveaus worden weer in balans gebracht.

Werkwijze 

We onderzoeken samen de opbouw en oorzaak van jouw klachten. Welke patronen, overlevingsmechanismen en overtuigingen zitten hier achter? Als we dit weten, kunnen we helemaal doordringen tot de kern van de klachten. Dan volgt het herkennen, erkennen en loslaten. Oftewel, het helen. Om vrij te komen van allerlei oude pijnen en belemmeringen en weer vanuit jouw kern te leven. Hiervoor maak ik o.a. gebruik van Zijnsoriëntatie, systemisch werk/ opstellingen, loslaatmethodieken (schaalwandelen, sedona-release, EFT), energiebehandeling (Reiki) en “schaduwwerk” (onderzoeken van patronen, overtuigingen, overlevingsmechanismen).

Reiki is vaak een onderdeel van een holistische sessie. Dit kan tijdens oefeningen zijn, maar kan ook aan het einde van de sessie zijn, zodat je in balans naar huis gaat.

Volwaardige therapie

Holistische therapie is een volwaardige therapie. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Het werkt heel mooi in combinatie met een reguliere therapie. Daarnaast kan het, in overleg met je behandelend arts, ook ondersteuning bieden bij de afbouw van medicatie zoals bijvoorbeeld antidepressiva, stemmingsstabilisatoren, pijnbestrijding of bij de medische behandeling van uw ziekte.

Holistische therapie

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het 'kracht van de zon'. De naam luidt officieel ‘Usui Shiku Ryoh’, of in het Nederlands ‘De Usui reikimethode’.

 

Hoe werkt Reiki?

Reiki is een vorm van energieoverdracht. Door middel van handoplegging wordt de universele energie doorgegeven en stroomt daar heen waar het moet zijn. De helende energie werkt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het werkt in op de oorzaak van de klacht en stroomt daarmee precies naar

de plek waar het uit balans is.

 

Reiki werkt goed voor mensen met lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten. Het helpt je te ontspannen, verlicht pijn en geeft je rust. Daarnaast bevordert Reiki het zelfhelend vermogen, het zelfbewustzijn en transformatie. Kortom, het versnelt het genezings- en bewustzijnsontwikkelingsproces op alle niveaus.

Wat voel je?

Dit verschilt per persoon. Het ontvangen van de Reiki energie kan je ervaren als warm, koud, tintelingen, trillingen, ontspanning, moeheid, zwaarte of een loom gevoel. Je kan ook niets ervaren. De Reiki energie stroomt naar de delen van je lichaam die dit nodig hebben en stimuleert zo jouw zelfherstellend vermogen.

Voor wie is Reiki geschikt?
Reiki is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. Het kan worden toegepast bij bijna alle klachten,

of die nu lichamelijk of psychisch van aard zijn.

 

Een aantal voorbeelden van klachten waarbij Reiki hulp kan bieden zijn:

Lichamelijke pijnklachten zoals hoofdpijn, rugklachten, buikpijn, kniepijn, reuma en allergieën. Je voelt je lusteloos en/of bent erg moe.
Geestelijke klachten zoals faalangst, je kunt je moeilijk concentreren, je voelt je ongelukkig, je zit vast in emoties of je wordt meegesleept door emoties. Je bent onrustig en/of je hebt last van stress.

Combineren met reguliere zorg

Doordat Reiki kan uitstekend in combinatie met alle andere vormen van zorg toegepast worden, zoals bij medicijngebruik, voor en na operaties, bij bestraling, psychotherapie, etc.  

 

Ben je geïnteresseerd in een Reiki behandeling in de praktijk of op afstand maak dan een afspraak.

Reiki

Reiki
Coaching

De coaching verschilt niet heel erg veel van de holistische behandeling. Ook hierbij kijk ik naar jou als heel mens. Echter, bij coaching ligt de focus op het terugvinden van jouw essentie, dus wie je in wezen bent, in plaats van op lichamelijke klachten. Ik bied individuele coaching en kindercoaching aan.

 

Individuele coaching

Een coaching traject kan helpen bij het vinden van antwoord op de volgende vragen:

Ik ben mijzelf kwijtgeraakt. Wie ben ik? Waarvan word ik nu echt gelukkig? Waar ligt mijn hart? Wat zijn mijn drijfveren en passies?
Doe ik het werk dat echt bij mij past? Wat vind ik belangrijk in werk en leven?
Hoe kom ik in mijn kracht? Hoe kan ik bij mijzelf blijven?

Hoe kom ik uit een lastige situatie, zonder dat ik over mijn eigen grenzen ga. Wat zijn mijn grenzen?
Hoe kan ik liefdevol en met compassie leven met mijn chronische lichamelijke/ psychische klachten?

En zo zijn er nog veel meer vragen.

Werkwijze

In een coaching traject worden diverse mogelijkheden en inzichten aangereikt, om weer vanuit je essentie te kunnen gaan leven. Leven vanuit je essentie maakt dat je je een gelukkiger en bewuster mens voelt.

We bekijken samen welke patronen, overlevingsmechanismen en overtuigingen je hebt opgebouwd die jou nu tegenwerken? De methodieken die ik gebruik zijn o.a. systemisch werk (Opstellingen), loslaatmethodieken (Schaalwandelen, Sedona-release, MIR, EFT), regressie therapie, energiebehandeling (Reiki) en “schaduwwerk” (onderzoeken van patronen, overtuigingen, overlevingsmechanismen).

Coaching van kinderen

Kinderen zijn in tegenstelling tot veel volwassenen nog heel dicht bij de kern van wie zij zijn. Echter, door externe omstandigheden kunnen zij, uit angst om hun verbinding met hun dierbaren en vriendjes te verliezen, gevoelsmatig gedwongen worden zich anders te gedragen. Het is heel mooi om te zien hoe kinderen met relatief eenvoudige oefeningen en begeleiding weer een grote stap kunnen maken en weer vol zelfvertrouwen en zelfliefde in het leven kunnen staan.
Ook kan ik kinderen heel goed helpen met hun hooggevoeligheid te leren doseren. Wat is van het kind en wat zijn de prikkels van buitenaf.

Met kindercoaching komen kinderen weer in hun kracht te staan en mogen ze hun eigen unieke kwaliteiten verder ontwikkelen. 

Voorbeelden waarbij kindercoaching kan bijdragen:

Hooggevoeligheid, gepest worden, een vol hoofd (gedachten, onrust), moeite om goed bij zichzelf te blijven, onzekerheid en graag de unieke kwaliteiten willen leren inzetten, eigen ‘wijsheid’, maar die niet kunnen delen, moeilijk in slaap kunnen komen, nieuwetijdskinderen met levensvragen.
 

Coaching

bottom of page