top of page

Over MIJ

Mijn naam is Nadine Vos.

Ik ben gediplomeerd holistisch therapeut, coach, Reiki master en Reiki trainer. Daarnaast ben ik ook Access Bars practioner. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben een levensgenieter en optimist en zie zelfs in de moeilijkste situaties nog positieve punten.

OVER MIJ 

Mijn naam is Nadine Vos. Ik ben gediplomeerd holistisch therapeut, coach, Reiki master en Reiki trainer. Daarnaast ben ik ook Access Bars practioner. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben een echte levensgenieter en optimist en zie zelfs in de moeilijkste situaties nog positieve punten.

Ik heb een lange en mooie loopbaan in het bedrijfsleven binnen het vakgebied communicatie en dat doe ik nog steeds. Naast holistisch therapeut ben ik op dit moment ook manager communicatie bij de TU Delft. Als manager staat nog vaak het resultaat voorop en als holistisch therapeut de persoon. In de praktijk ligt het wat mij betreft absoluut niet zo zwart-wit en ik vind het een mooie balans om te werken aan beiden kanten van de persoon-resultaat balans. Uiteindelijk staat bij mij de mens altijd voorop.

Intuïtief
Als kind had ik al de gave om mensen echt te voelen en te zien. Dat was een best lastige gave. Zie maar eens voor jezelf te kiezen als je voelt hoeveel het voor de ander betekent als je iets wel doet of wel op bezoek komt. Of hoe verdrietig iemand is als je nee zegt. Als kind worstelde ik hier mee. Zodra ik dan ook had geleerd hoe ik het kon blokkeren, was dat mijn aanpak. Maar dit is niet de oplossing. Daar zou ik jaren later achter komen.

 

Tegelijk had het ook voordelen. Voor de mensen die dicht bij mij stonden, zoals mijn familie en mijn goede vrienden stelde ik mij altijd open. Al van jongs af aan ben ik voor vrienden een luisterend oor. Ik help altijd graag om inzichten te krijgen in lastige situaties, zodat zij zelf keuzes kunnen maken. En blijkbaar herkennen totale onbekenden die gave ook. Want vanaf kleins af aan tot en met nu word ik nog regelmatig door onbekenden aangesproken die hun levensverhaal en problemen spontaan vertellen. Ik vind dit altijd zo mooi.

Maar goed, jezelf in twee personen delen, werkt niet. Je bent zoals je bent en niet af en toe de een en af en toe de ander. Dat is wachten op klachten. Enkele jaren geleden liep ik dan ook tegen mijzelf op. Ik had een te drukke baan, die ik overigens met liefde deed. Maar ook te veel leuke dingen zijn uiteindelijk te veel. Ik kreeg allerlei klachten (lees hier meer), die ik negeerde. Uiteindelijk kon ik het niet meer negeren en moest ik hier iets mee. Ik besefte dat ik iets moest doen met wie ik was, hoe ik handelde en wat ik kon. Voor mijzelf en voor anderen.

Compleet beeld

Ik ging op zoek naar een behandeling waarin er niet enkel naar één aspect van een probleem gekeken werd, maar naar de verschillende aspecten en de samenhang hiertussen. Ik miste deze samenhang bij professionals in de medische wetenschap, als ik zelf een lichamelijke klacht had. Ik had altijd het gevoel dat het niet compleet was, ik zag dat ze hun sterke kwaliteiten niet optimaal konden inzetten doordat de medische wetenschap bestaat uit expertisegebieden die vaak niet voorbij die grenzen kijken. Op die manier heb je nooit een compleet beeld. Je moet als cliënt zelf die samenhang maken, en dat is soms best lastig als je het nog niet 'kan' zien.

Ik heb deze gewenste samenhangende benadering gevonden in de opleiding tot Holistisch Therapeut. Hierin worden de verschillende aspecten van een probleem bekeken, met extra aandacht voor de onderlinge versterking. Door de kennis en ervaring uit mijn opleiding kan ik anderen en mezelf beter helpen.

 

Innerlijke balans

De kern is innerlijke balans. Voor jezelf zorgen gaat veel dieper en verder dan de 'ik' in het 'nu' beter maken, zodat alles weer normaal kan worden. Het gaat om het algehele in balans zijn met jezelf vanuit liefde en compassie. Kunnen zijn zoals je bent in een situatie zoals het op dat moment is. Het gaat om acceptatie. Hart en hoofd op een lijn brengen met elkaar. Dit is een continu proces. Maar als het lukt ervaar je direct dat het 'beter' gaat. 

 

Dit is ook waar mijn logo voor staat. Je ziet een lemniscaat (teken voor oneindigheid) met daaruit een mens met hart en hoofd. Alles is uit een lijn, omdat uiteindelijk alles (mind en body/ hart en hoofd/ lichaam en geest) altijd met elkaar verbonden is. Dit zal altijd zo zijn. Net zoals dat je je altijd kan blijven ontwikkelen en kan groeien en leren van jezelf. Aan de buitenkant heb ik varen bladeren die zich uitrollen. Dit staat voor vernieuwing en groei.

Want als je innerlijk in balans bent, kan je vanuit daar jezelf weer prachtig verder ontwikkelen en groeien.

Intuitief
bottom of page